Pikkuhiljaa pitäis ruveta vaalirahoitus ilmoitusta väsäämään. 

Alustavasti laskin, että omaa rahaa on mennyt n. 250€. Satanen soppatarjoiluun, 110€ ilmoitukseen ja parinkympin edestä polttoainetta lehtien jakelussa.

Liedon puolueosaston maksamat kolme yhteisilmoitusta ja kiitosilmoitus maksoivat vähän alle tonnin eli n. 90€ ehdokasta kohti.

Piirin 4 yhteisilmoitusta maksoivat n. 2700€, siis jotain 15€ jokaista piirin 178:aa ehdokasta kohti. Lisäksi piirin teltta lettutarjoiluineen oli kaksi kertaa Liedossa, kulut ehkä n. 200€,  11:sta ehdokasta kohti siis vähän alle 20€.

Puolueen painamat julisteet kai maksoivat n. 5-6€ kappale, Lietoon tuli vissiin 12 kappaletta, siis 6€ per ehdokas. Ja vielä Varsinais-Suomen vaalilehdet, 76000 kappaletta, 10 senttiä per lehti, eli vähän päälle 40€ ehdokasta kohti.

Kaikenlisäksi kunta järjesti puolueille julistetelineet mutta tuen arvoa ei taida tietää kukaan.

Yhteensä kulut ovat siis jotain vähän päälle 400€ ja ehdokkailla, jotka eivät käyttäneet omaa rahaa vähän alle 200€.

Se on outoa, että jotkut ehdokkaat ilmoittavat kuluiksi 0€ vaikka osastojen, piirien ja puolueen sekä yritysten ja ammattiliittojen, kuten sak:n tai mtk:n panostukset ovat varmasti olleet satoja tai tuhansia ehdokasta kohti. Mitähän esim. toivotalkoot tulivat maksamaan oikeasti.