Joku puskista huutelija, itsensä kansan tietäjäksi korottanut, mainitsi nimeni 26.3.2013 ilmestyneessä Tienoossa. Kiitoksia paljon, ilmainen mainos on aina eduksi. Ennen vanhaan nimi lehdessä oli vain osoitelipukkeessa, nyt ei sielläkään.

 

Poliittisesta matkailusta minulla on pitkä kokemus. Tulin valituksi Liedon liikennelautakuntaan vuoden 1981 alusta ja melkein ensi töikseen lautakunta lähetti minut edustajakseen Turun- ja Porin läänin kuntien liikennelautakuntien opinto- ja neuvottelupäivään 14.4.1981 Harjavaltaan Hiitteenharjun motelliin. Tilaisuudessa oli arvovaltaisia osallistujia, mm. kaava-arkkitehti Raimo Narjus Turusta. Liikenneturvan toimitusjohtaja Ilpo Krootila piti alustusluennon ajankohtaisista liikenneturva-asioista. Yllättävä sattuma oli muuten, että kyseiseksi päiväksi iski varsinainen takatalvi ja ajomatka kesärenkain vuoden 1974 volvolla räntäisillä ja floskaisilla teillä Yläneen, Säkylän ja Euran kautta kohti Harjavaltaa oli todellinen liikenneturvatesti. Matkakustannuksista sen verran, että kilometrikustannusten korvaukset eivät tulleet kuuloonkaan vaan matkakulut piti laskea linja-autolippujen hinnan mukaan.

 

Tämän jälkeen poliittinen matkailu onkin sitten jatkunut kolmisenkymmentä vuotta omasta kukkarosta maksaen. Matkat ovat olleet lähinnä puoluetoimintaan liittyviä, Ouluun, Jyväskylään, pari kertaa Kokkolaan, Mikkeliin sekä Poriin, Lappeenrantaan, Lahteen, Järvenpäähän, Kajaaniin, Iisalmeen, Turkuun, Seinäjoelle, Tampereelle, Ikaalisiin, Heinolaan muutamia mainitakseni. Myös Varsinais-Suomen kunnat ovat tulleet tutuiksi puoluetoiminnan myötä. Vuosi sitten aloin saada matkoista kulukorvauksia, kun tulin valituksi piiri pj:ksi sekä puoluehallitukseen ja puolueen rahatilanne muuttui jytkyn myötä korvaukset mahdollistavaksi.

 

Onhan kuntakin valtuutettuja tai lautakuntien sekä kunnanhallituksen jäseniä muutaman kerran viimeisten neljän vuoden aikana matkailuttanut, asuntomessuille ja seminaareihin ja kerran jopa ystävyyskuntamatkalle.

 

USO-seminaareja (uuden sukupolven organisaatio) Helsingissä on ollut aika monta, näihin en ole osallistunut lainkaan mutta on näissä muita lietolaisia käynyt:

 Strateginen johtaminen 3.11.2010

 Vaikuttavat prosessit 24.3.2011

 Nordisk kommunalkonferens 5.-6.5.2011

 Poliittinen johtaminen 8.11.2011

 Johtaminen muutoksissa 24.4.2012

 Miten vahvistamme kuntien konserniohjausta? 9.10.2012

 Uusi sukupolvi päättäjänä, johtajana ja asiantuntijana 14.12.2012

 

Turussa olin yhdessä tilaisuudessa, jossa esiteltiin Kempeleen valiokuntamallia. Se on siitä erikoinen malli, ettei sitä koske tasa-arvolaki kun kaikki valiokuntien jäsenet valitaan valtuutetuista. Taitaa olla paikallisen lahkolaisuuden heijastuma.

 

Puskista huutelijan, kaikkitietävän kansan edustajalle vielä tiedoksi, että polegaattimatka YK:hon ei suinkaan kestänyt toista viikkoa vaan 5 päivää perillä ja matkoihin meni lisäksi päivän verran. Eli lähtö sunnuntaina ja paluu lauantaina. Ja avaan vielä puskista huutelijan sanoja "toisten kustannuksella". Matkan maksoi ulkoministeriö, siis me veronmaksajat. Puskista huutelija ei taida itse kylläkään veroja maksaa.

 

Vihjeeksi puskista huutelijalle vielä. Eräs lietolainen kansanedustaja, jonka nimeä en viitsi nyt mainostaa, kävi talvella peräti Etelä-Amerikassa, taisi olla Uruguayssa, Finnfundin piikkiin.