Turun radion uutisissa kerrottiin, että Somero aikoo rakentaa uuden uimahallin 2010-2011. Kustannusarvio on 6-7 miljoonan euron haarukassa. Someron nykyinen halli on 4-ratainen 25 metrinen, melko ahdas siis. Ei voi muuta kuin kateellisena katsoa, kun Lietoa paljon pienempi kaupunki (alle 10000 asukasta) tekee sellaista mistä täällä vain haaveillaan. Tuollainen hanke elvyttää Someron liike-elämää, ainakin rakennuspuolella merkittävästi näin rakennuslaman aikaan juuri niin kuin pitääkin.

Pääministeri esitti eilen kuntatalouden rahoitusongelmiin ratkaisuksi veronkorotuksia ja kulujen karsimista. Samaa mieltä voi olla kulujen osalta. Jatkuva henkilöstön lisäys kuntapuolella kasvattaa kuntien juoksevia menoja aivan liikaa, esimerkiksi Liedossa talousarviossa ennakoidaan henkilöstökulujen, siis palkkojen, kasvuksi 8,9% vaikka palkankorotukset ovat vain 2% luokkaa. Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että kunnan palkkalistoilla olevien määrä on kasvanut hurjasti.

Liedon talousraportista, joka viime kokouksessa esitettiin valtuustolle, saattoikin rivien välistä lukea, että lähimpien kolmen vuoden aikana kuntaan on palkattu lähes 90 uutta vakituista henkilöä. Joten vuotuinen palkkasumma siis kasvaakin 4-5 miljoonaa euroa, kun yhden henkilön palkat ovat n. 50000 euroa sivukuluineen vuodessa. Siinä palaa uimahallin rakentamisrahat kahdessa vuodessa ja vielä käyttökulutkin päälle.

Somerolla ei vissiin olla eletty yhtä holtittomasti, kun pystytään satsaamaan kaupunkilaisten terveyttä edistävään uimahalliin. Onneksi olkoon somerolaiset.

 

23.1.2009 Hämeenlinnan uimahalli, nuorten lyhyen radan sm-kilpailut.