Kesäkuun valtuuston aluksi pidin pienen juhannussaarnan.

Minuun on otettu viimeaikoina muutamia kertoja yhteyttä verkkokirjoittelun tiimoilta. Nyt ei ole kyseessä tanssilavan jytke, jääkiekkokaukalon kolina, ampumaradan pauke, lietelannan haju, koiran tai hevosten jätökset, kaaharit sekä muut liikenteen häiriköt ja mitä näitä muita verkkokeskustelujen kuumia aiheita on.

 

Ei siis mikään näistä, vaan kunta vai kaupunkikeskustelu. Minua on ikäänkuin pyydetty puuttumaan tuohon keskusteluun. Olen kuitenkin vastannut ja vastaan edelleenkin, että en ala Liedon kunnan tai kaupungin yleiseksi syyttäjäksi, joka kieltää keskustelun, mielipiteet tai raamatun siteraamisen mielipiteen tueksi. Enkä myöskään aio ruveta ajatuspoliisiksi.

 

Olen siis sanan- ja mielipiteen vapauden kannalla, ehdottomasti. Ja jokainen vastatkoon itse omista kirjoituksistaan ja sanomisistaan. Minulla ei tosiaan ole valtaa rajoittaa puheita muuta kuin täällä valtuustossa. Täällä voin kieltää asian vierestä puhumisen, eri asia sitten on, tehoaako se.

 

Luen vielä pykälän 12 Suomen perustuslain toisesta luvusta:

 

Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia, lasten suojelemiseksi välttämättömiä, rajoituksia.

Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.

 

Toivotan varmuuden vuoksi jo näin kokouksen aluksi kaikille hyvää ja lämmintä Juhannusta sekä mukavaa ja rentouttavaa kesää.

 

Niin ja vielä muistutus. Perjantaina on Jussin päivä, joten silloin vedetään Suomen lippu salkoon kello 18 juhlan kunniaksi.