Tämän viikonlopun suoja on ensimmäinen koko vuonna, tulipa todella pitkä pakkaskausi. Talven pakkaset ovat nyt jatkuneet jo 11 viikkoa ja vain yksi parin päivän suoja on Joulun jälkeen väliin sattunut, ja sekin vain asteen parin plussan puolella. Talon sähkönkulutus on noussut samaan aikaan 1700 Kwh, kunnon talvi tulee kalliiksi.

Vuoden keskilämpötila (aamulämpötila) on näiden 11 viikon aikana pudonnut 1,2 astetta 3,4 :stä 2,2 :een. Tämä tarkoittaa, että kuluneiden 77 päivän aikana jokainen päivä verrattuna vuoden takaiseen on ollut keskimäärin 5,7 astetta kylmempi. Aika hurjaa, vai mitä, varsinainen ilmastonmuutos. Mahtaako ilmastomuutos-uskovaisten luottamus horjua?   

Eilen illalla se pitkään odotettu henkilökohtainen hiihtomitallikin sitten tuli. Aino-Kaisa näytti suomalaista sisua ja sivakoi pronssille rohkean taktiikan kautta. Selostajat moittivat suksien vaihtoa vain viisi kilometriä ennen maalia pahaksi virheeksi, todelliseksi taktiseksi mokaksi, joka vie Saarisen mitallimahdollisuuden. Hän jäikin vaihdon takia 16 sekunttia pronssitilasta mutta sisulla ja hyvin luistavien suksien avulla Aino-Kaisa hiihtikin muut kiinni ja ohi pronssille ja selostajat saivat pitkän nenän, lällislää.

Tänään odotan Jauhojärveltä jättipottia viideltäkympiltä, saas nähä kuin käy.

Lopuksi vielä muutama talvikuva. Ekana Saukonojan talvikisojen hiihtomitallistit ja latumestari Seppo.

  

Viime keväänä tekemäni halkokeko hautautuu lumeen.

 

Puutarhakeinussakin on lunta.

Samoin terassilla.

Lämpöpumppu jäätyy.