Viime maanantaina 28.5.2012 kansanedustaja Lauri Heikkilä teki aloitteen Raukkalan tien korjaamisen rahoittamiseksi valtion lisätalousarviossa. Asia käsitellään lähiaikoina eduskunnassa. Myös Saukonojan vesiosuuskunnan paineviemärihankkeeseen sekä Vehmaantien ja Kivikylän välisen tien peruskorjauksen suunnitteluun Mynämäellä Heikkilä esitti lisärahoitusta.

Kohtalon ivaa vai mitä mutta samana päivänä tulin kunnanhallituksen kokouksesta ja noustuani kotipihalla autosta huomasin takarenkaan olevan lähes tyhjä. Syykin selvisi tarkastaessani rengasta. Metallinen piikki törrötti renkaassa. 

Mieleeni tuli heti Raukkalantien huonokuntoinen savijoen silta, jonka yli olin kotiin ajanut. Seuraavana päivänä kävin rengasliikkeessä ja samalla matkalla pysähdyin katsastamaan siltaa lähemmin. Totesin, että kannen vaneripaikkaukset ovat pahasti kuluneet ja osittain revenneet. Useita teräviä katkenneita kiinnitysruuveja sojotti levyjen reunassa ja myös kokonaan irronneita ruuveja löytyi lankkujen raoista. 

Laadin korvaushakemuksen Lapin ELY-keskukselle. Luitte oikein, huonokuntoisten teiden aiheuttamista vahingoista korvaushakemukset käsitellään Rovaniemellä. Saapa nähdä mitä vastaavat. Vihjaisin asiasta myös Turun Tienoolle.

Ohessa kuvasarja, jonka liitin korvaushakemukseen.