Valtuuston vuoden 2020 toinen kokous oli maaliskuun toisena päivänä. Merkittävimpinä asioina oli organisaatio uudistus, kaava ja teknopalveluiden toimialajohtajan valinta, kirjastoauton lakkauttaminen ja Tarvasjoen uimahallin lopettaminen.

Toimialajohtajaksi oli ehdolla Anne Ahtiainen, Jouko Jortikka ja Marko Tähtinen, kaikki kunnan tai kunnan tytäryhtiön palveluksessa olevia. Ehdokkaiden haastatteluryhmä esitti tehtävään Jortikkaa. Psykologisten testien jälkeen kunnanhallitus esitti Tähtistä toimialajohtajaksi. Se taisi olla virhe. Viran täyttää valtuusto, joten hallituksen esitys asiaan oli punainen vaate valtuutetuille. Vaalin tulos olikin ylättäen Ahtiainen 21, Tähtinen 19 ja 3 tyhjää ääntä. Näin lietolainen ehdokas voitti raisiolaisen ja turkulaisen. Varmaan hyvä niin.

Kirjastoautotoiminnan lopetus käynnisti melkoisen puhemyllyn. Vasemmistoliiton Korhonen piti pitkän puheen paperi- ja kirjapainoteollisuuden ja alojen työllisyyden puolesta. Puhe ei siis juurikaan koskenut kirjastoautoa. Minulle valtuuston puheenjohtaja (sdp) ei myöntänyt puheenvuoroa asiassa. Aika erikoista toimintaa puheenjohtajalta. Taitaisi olla peräti  valitusperuste. No joka tapauksessa kirjastoautotoiminta lopetetaan 1.8.2020 äänin 28-14, yksi tyhjä.

Ehdotin Tarvasjoen uimahallille jatkoaikaa siihen asti kunnes uusi liikuntahalli valmistuu Tarvasjoen koulun viereen. Perustelin ehdotusta mm. sillä, että uimahalli on tarvashovi-rakennuksen tervein osa. Tarvashovin salia joudutaan käyttämään koululaisten liikuntaan uuden hallin valmistumiseen asti. Näin ollen talossa on joka tapauksessa pidettävä lämmöt ja sähköt päällä. Keskustelussa peloteltiin valtuutettuja Liedon pakkoliitoksella Turkuun, jos säästöjä ei saada aikaan. Vuoden jatkoaika uimahallille olisi maksanut ehkä n. 100000 euroa. Äänestyksessä uimahallin lopettaminen 1.8.2020 voitti äänin 31-12. Näin riippuvuus Turusta ja muista naapurikaupungeista lisääntyy, kun alakoululaisten uimaopetusta ei enää saada kotikunnasta. Näin se kunnan elinvoima ja itsenäisyys rapautuu. Liikkuva Lieto -slogan on pelkkää sanaHelinää.