Asemankulman mielensäpahoittaja, pilkkakirves, vihanlietsoja, kunnan epäviralliseksi moraalinvartijaksi itsensä ylentänyt Matti Metsistö on tällä kertaa ottanut silmätikukseen erään kunnanvaltuutetun, joka on ilmoittanut olevansa opintojen vuoksi talvikauden ulkomailla. Metsistö vihjaili kunnanvaltuuston kokouksessa asian olevan jotenkin sopimatonta tai suorastaan väärää. Virkamiesten mukaan asiaa on tiettävästi kysytty Kuntaliiton lakimieheltä. Lakimies on todennut alle vuoden ulkomailla olon tilapäiseksi. Näin ollen kotipaikka säilyy ja sitä myöden valtuustopaikka ja vaalikelpoisuus ennen matkaa olleessa kunnassa. Eli taas kerran moraalinvartija yrittää kehittää tyhjästä skandaalia.

Metsistö toimii Liedon kunnan tytäryhtiön Liedon Asunnot Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Alkukesästä paljastui eräässä toisessa kunnan tytäryhtiössä jossain määrin epämääräistä laskutusta. Puheenjohtaja oli laskuttanut yhtiölle tekemiään palveluksia oman toiminimensä tai yrityksensä nimissä. Tämä katsottiin olevan eettisesti väärin. Pikavauhtia laadittiin uusi omistajanohjaus ohje, jossa moinen laskutus selväsanaisesti kiellettiin. Asia on ohjeessa kiteytetty yhteen lauseeseen: "Mikäli palvelun suorittaminen liittyy hallituksen jäsenen henkilökohtaiseen suoritukseen siten, että kyse on palkkaperusteisesta suorituksesta, sopimusta tai laskutusta ei ole mahdollista järjestää hallituksen jäsenen omistaman tai muun yrityksen kautta." 

Kuulopuheiden mukaan ja myös Metsistöltä itseltään kuultuna Liedon Asunnoissakin on ollut tällaista epämoraalista laskutusta firman nimiin. Asiaa syvemmin tuntematta voi vain epäillä moisen toiminnan motiiveja. Jonkun sortin veronkierto, verosuunnitteluksikin sanottu, tulee ensimmäisenä mieleen. Onko kyseessä ns maantapa vai kunnantapa. Jos näin on toimittu, toivottavasti kunnan omistajanohjaus saa tähänkin epäkohtaan jotakin rotia. Yritysten tietosuoja estää meitä luottamushenkilöitä näkemästä esim. Liedon Asunnot Oy:n tilikirjoja ja pöytäkirjoja. Tämä salaamisasia onkin tärkein peruste miksi en pidä lainkaan nykyisestä yhtiöittämiskiimasta.