Perussuomalainen yhteisö sai järkyttävän ja surullisen tiedon Laurin 25.3.2024 tapahtuneesta menehtymisestä äkilliseen sairaskohtaukseen. Olemme kovin surullisia hyvän miehen poistumisesta joukostamme. Otamme osaa suruun ja murheeseen Laurin läheisille, joille tällainen yllättävä menetys on todella raskas kantaa.

Tutustuin Lauriin yli kolmekymmentä vuotta sitten, jo ennen SMP:n loppua. Puolueen konkurssi ei meitä, varsinkaan Lauria lannistanut. Keräsimme kannattajakortteja uuden puolueen perustamiseksi ja kävimme marraskuussa 1995 Kokkolassa puolueen perustavassa kokouksessa. Laurin aktiivisuudella myös puolueen Varsinais-Suomen piiri perustettiin jo vuoden 1996 alkupuolella. Lauri johti piiriä yhtäjaksoisesti vuoteen 2011 asti. Laurin sinnikkyyden ja ahkeruuden ansiosta piirin toiminta oli aktiivista vaikka vaaleissa puolueen suosio oli heikkoa. Lauri toimi alusta alkaen myös puoluehallituksessa kirjoittaen puolueen ohjelmia ja luoden myös puolueen ensimmäiset kotisivut. Kannatusmittauksissa olimme pitkään niin sanottu prosenttiliike mutta kymmenen vuoden korpivaelluksen jälkeen saimme jalan sijaa kunnissa, eduskunnassa ja euroopan parlamentissa. Kaikesta huolimatta Laurin innostamana osallistuimme ensinmäisen kerran perussuomalaisina vuoden 1999 eduskuntavaaleihin. Lauri sai 258 ääntä, minä 150 ja yhteensä listamme sai 614 ääntä Varsinais-Suomesta.

Vuoden 2008 kuntavaalit olivat menestys, joissa saimme Varsinais-Suomeen 34 ja koko Suomeen yli 400 valtuutettua. Lauri oli kyllä tässä vaiheessa jo istunut kaksi kautta Marttilan valtuustossa. Tämä kuntavaalien menestys osaltaan siivitti puolueen vuoden 2011 jytkyyn, jolloin Lauri valittiin Ritva "Kike" Elomaan ja Maria Lohelan ohella eduskuntaan. 

Lauri toimi maakuntaliiton valtuustossa yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien ja oli viimeiset vuodet maakuntavaltuuston puheenjohtaja. Hän oli myös hyvinvointi alueen valtuustossa ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Ja monia, monia muita luottamustehtäviä erilaisissa organisaatioissa Lauri hoiti antaumuksella vuodesta toiseen.

Filosofian tohtori Lauri Heikkilän työpaikka oli Turun yliopistolla, jossa hän toimi erikoistutkijana Tulevaisuuden teknologioiden laitoksella. Tehtäviin kuului myös opiskelijoiden opetusvelvollisuus, joka tehtävä oli hyvinkin merkittävä.

Kuvassa Lauri Liedon Mikkelinpäivän markkinoilla syksyllä 2022.

IMG_20221002_112853223_HDR~2.jpg

Vuoden 1999 eduskuntavaalien juliste. 

20190827_191457.jpg