Koskettavin joululaulu mielestäni on Konsta Jylhän joululaulu (sanat P.Holm). Sanat ja sävel ovat hyvin liikuttavat mutta samalla lohduttavat ja uutta uskoa elämään antavat. 

En ole tänäkään vuonna kyseistä laulua radiosta tai telkkarista kuullut, joten piti yrittää verkosta etsiä jonkinlaista esitystä. Ja löytyihän sieltä hieno kahdella haitarilla soitettu versio sekä sanat myös:

1. Joulun aatto nyt saa, jo ilta tummuu ja hiljenee maa. Kuka kulkee nyt yksinään kalmistoon, kuka yksin näin kylmässä on? Pieni lapsonen vain, joka näin kiiruhtain jälleen kynttilän haudalle tuo. Paikka on hiljainen,  tumma, liikkumaton, äidin haudalle valon hän suo.
2. Liekin niin häilyvän  tuo hauta rakkaimman hetkeksi saa. Sitä katsovi silmin niin kaipaavin, sitä katsoo ja taas odottaa: koska joulun hän saa, koska voi naurahtaa kera muiden taas kuin ennenkin? Mutta niin hiljainen koti yksinäisten,on kuin puuttuisi siunaus sen.
3. Äänen hiljaisen sointuvan nyt jostakin kuulevi hän, joka lämpimin lausehin lohduttaa, joka nousemaan katsehen saa: "älä huoliisi jää, nosta pystyyn taas pää, joka hetki sun kanssasi käyn. Lapsi joulun mä oon, sinut vien kartanoon, josta lähdit, sun valonas näyn.
4. Joulun ensimmäisen mä olla tallissa härkien sain. Sinne tähtöset tuikkivat valkeuttaan, sinne saapuivat tietäjät maan: sitä taas viettämään sinun kanssasi jään, sinun joulusi kauniiksi teen. Sinä huomata saat: surun laaksot ja maat voivat peittyä kirkkauteen.
  

Löysinpä myös Matin ja Teponkin version laulusta ja vieläpä hevi-versionkin.

Jos näillä ei kylmät väreet tai muut sävärit mene selkäpiissä niin ei sitten millään.

Raukkalan säätilasto on jälleen päivitetty 27.12.2009.