Jollastani halkes lasi viime kesänä jonkun tipahtamisen seurauksena. Samoihin aikoihin intialaisen Intexin sailfish-puhelin tuli saataville myös Suomeen verkkokaupasta tilattuna. No minäpä tilasin ja parin viikon odotuksen jälkeen postista tuli ilmoitus paketin saapumisesta. Siellähän se odotti innokasta käyttöönottajaa. Hinnaksi tuli 5999 rupiaa + 1600 rupiaa postimaksua. 

20161024_007.jpg

Laite toimi kohtuullisesti muualla paitsi ei kotiosoitteessa. Päivittäin tuli ilmoitus soittaessa: "ei verkkoa". Tein vikailmoituksen liittymän toimittaneelle kotimaiselle yhtiölle. Ei löytynyt apua. Lopulta vaihdoin ruotsalaiseen liittymään ja yllätys, yllätys, verkko-ongelmat loppuivat siihen.

Laitteessa oli tehdasasennettuna sailfishin käyttiksen Aurajoki-versio. Viimeisimmän Iijoki-version asensin äskettäin ja mukavasti pelittää tämäkin. Käyttispäivityksiä tulee ehkä n. kolmen kuukauden välein.

Kaikenlaista joutuu puuhamaan, jotta voi tukea suomalaista suunnittelua ja ohjelmointityötä. Sailfish on hieno käyttöjärjestelmä, sopivista puhelimista vaan on pula.