Sain taas kirjoitusvuoron Seutusanomiin. Tällaista jälkeä syntyi tällä kertaa.

 

Liedon, yrittäjien ja Varhan kuulumisia.

 

Työvoimaministeri Arto Satonen kävi Liedossa aamukahvilla ja samalla kertomassa meille työlainsäännöstön muutostilannetta. Vastavuoroisesti avasimme ministerille omia suunnitelmiamme työvoiman ja työnantajien, siis yritysten, kohtaamisen kehittämisestä kun ensi vuonna työllisyyspalvelut siirtyvät kuntien vastuulle. Muun muassa tätä toimintaa varten Lieto perusti yhtiön, Innovaatiokampuksen. Yhtiön verkkosivuilla työllisyyspalvelut on tiivistetty seuraavasti: Innovaatiokampuksessa syvennämme kumppanuutta alueella toimivien yritysten ja oppilaitosten kanssa ja rakennamme toimintamallia TE2024 uudistusta varten.

 

Työvoimaministeri kävi Liedon vierailun jälkeen kertomassa työmarkkinoiden uudistamisesta Varsinais-Suomi kasvuun -seminaarissa. Samassa tilaisuudessa Suomen Yrittäjien pääekonomisti Juhana Brotherus esitti tutkimustuloksia Yritysten talousnäkymistä, mahdollisuuksista ja uhista. Pääsanoma oli, että ei hyvin mene, talous on taantumassa, kaikki päätoimialat ovat synkkinä ja konkurssit korkealla. Mutta toivoa on. Korkotason nopea aleneminen, jota on ennustettu kesään mennessä tapahtuvaksi, toisi helpostusta tilanteeseen. Nähtäväksi jää pitääkö ennusteet paikkansa.

 

Varhan puheenjohtajisto kutsui Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon puheenjohtajat ja kuntajohtajat vaihtamaan ajatuksia ajankohtaisista asioista. Tilaisuus oli sikäli hyvä, että pääsimme suoraan kertomaan varhalaisille monista toiminnassa ilmenneistä ongelmista. Yhteisöllisen asumisen linjaukset eivät ole onnistuneita. Järjestöjen työn arvostusta kuvaa se, että vapaaehtoistyöntekijöiden lounaita ei enää tarjota. Vuokratyövoiman käyttö on lisännyt kustannuksia merkittävästi.

 

Lopuksi vielä vaalikalenteri. Kesäkuun 9. päivä äänestetään europarlamentinvaaleissa. Suomesta valittavien meppien määrä on 15 vuonna 2024 alkavalle viisivuotis-kaudelle.

Keväällä on osuuskauppavaalit, joissa valitaan osuuskauppojen edustajistot. Vaalit pidetään posti- ja nettiäänestyksenä 2. huhtikuuta asti

Jussi_TOK_2024.jpg

Hyvää kevättä toivottaen

 

Juhani Pilpola (PS)

Liedon kaupunginvaltuuston pj.