Tulin tunti sitten valtuuston kokouksesta. Melko pitkään taas meni asioiden jauhaminen. Eniten keskustelua taisi aiheuttaa Leppäsen Soilin ehdotus jakaa vanhus väestölle kunnan puolesta liukuesteet kenkiin turvaamaan liikkumista talviliukkailla. Leppäsen aloite oli nimeltään sosiaalipiikit. Mielipiteiden vaihdon päätteeksi valtuusto hyväksyi yksimielisesti Raimo Valkaman esittämän ponnen, jossa velvoitettiin kunnanhallitus Greta Sakarin perintörahoilla hankkimaan halukkaille puheena olevat sosiaalipiikit. 

Kuntalaisten kannalta ikävin asia valtuustossa oli Turun Seudun Puhdistamon jätevesilaskutus. Kunnan talousarviossa kustannuksiin oli varattu 140000 mutta Liedon maksuosuus onkin 326224,51 euroa vuonna 2009, joten talousarvioon oli lisättävä 216224 euron määräraha.

Huomisessa teknoltk:n kokouksessa on esillä jätevesimaksujen 20% korotus, jotta nämä kohonneet jätevesilaskut TSP:lle saadaan katettua. 

Lieto on varannut puhdistamosta 1,28 miljoona kuutiota kapasiteettia, mutta tällä hetkellä käyttö on vain n. 700000 kuutiota vuodessa. Liittyneitä talouksia on n. 4500 ja jätevettä syntyyn 120-150 kuutiota per talous, joten kapasiteettia on suunnilleen 3500:lle taloudelle varattuna mutta käyttämättömänä. TSP kuitenkin laskuttaa koko varauksesta, joten 4500 taloutta maksaa 8000:n talouden edestä. Menee ehkä 20-30 vuotta ennenkuin kapasiteetti on kokonaan käytetty, jos kunta kasvaa niinkuin tähän asti.

Selityksiä on monenlaisia miksi ylisuuri varaus tehtiin. Kuntaan odotettiin paljon jätevettä tuottavia yrityksiä, kuten teurastamo, hehe. No nyt teurastetaan kuntalaisten rahat.

Todellinen syy kuitenkin taisi olla herrojen ja rouvien haave Auran ja Tarvasjoen liittämisessä Lietoon. Nuolaistiin siis ennen kuin tipahti.

No nyt kärvistellään näiden ylisuurien jätevesimaksujen kanssa pitkään ja toivotaan, että Aura ja  Tarvasjoki joskus rakentavat siirtoviemärit Liedon kautta TSP:lle. Silloin ehkä liika varaus voidaan vuokrata eteenpäin ja kohtuullistaa maksut.  

Kaikki kolme valtuustoaloitettamme oli myös listalla: uimahallin suunnittelu, pikavuoropysäkki Yliskulmalle ja haja-asutusaluiden viemäröinti olivat myös valtuustossa. Uimahalli-asian selvittely jatkuu edelleen, pikavuoropysäkki saatiin ja viemäriasiaankin luvattiin edistystä.