Liedon valtuustossa on kevään mittaan ollut melko kevyitä asioita. Tälläkin kertaa lista näytti aika ohuelta, vain kaksi oikeata asiaa. No kokouksesta kehkeytyi kuitenkin melko värikäs. Ensinnäkin on harvinaista herkkua, että valtuustosalin lehteri pullistelee yleisöstä. 

Nähtävästi Tarvasjoen liikuntasalin suunnittelun ja rahoituksen käsittely veti katsomon täyteen tarvasjokisia sekä muitakin asiasta kiinnostuneita. Hyvä niin. Näkivät millainen meno Liedossa on.

Asia taitaa olla kunnan virkamiehille kovin vaikea. Tämä on johtanut siihen, ettei selkeitä suunnitelmia ja kustannuslaskelmia ole valtuutetuille saatu, ainakaan riittävän ajoissa. Valtuuston pöydälle oli jaettu viimehetken laskelma kustannuksista, joka poikkesi merkittävästi viikkoa aiemmin kunnanhallituksessa esitettyistä kustannusarvioista. Yritimme silloin saada asia uudelleen valmisteluun. Tässä KH:n äänestystulos:  

Maria Nurminen esitti Tomi Pohjankukan ja Juhani Pilpolan kannattamana asian palauttamista uudelleen valmisteluun. Koska oli tehty kunnanjohtajan ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, puheenjohtaja esitti asian ratkaisemista nimenhuutoäänestyksin, mikä hyväksyttiin. Henna Vuoristo esitti neuvottelutaukoa ennen äänestystä. Tämä hyväksyttiin yksimielisesti. Puheenjohtaja esitti, että ne jotka kannattavat Maria Nurmisen esitystä asian palauttamiseksi valmisteluun vastaavat EI ja ne jotka kannattava asian käsittelyn jatkamista vastaavat JAA. Äänestyksessä annettiin EI-ääniä 4 (Maria Nurminen, Tomi Pohjankukka, Juhani Pilpola, Vappu Nieminen-Pihala) ja JAA-ääniä 7 (Mari Mikkola, Riina Kolkkala-Westerlund, Simo Ala-Nissilä, Timo Inkinen, Ismo Saarinen, Henna Vuoristo, Matti Föhr). Asian käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 4-7. 

Nyt valtuuston pöydälle jaetussa uuden liikuntatilan kustannuslaskelmassa oli lisäystä KH:ssa esitettyyn arvioon n. 350 000 euroa. Vanhan liikuntasalin korjauskustannuslaskelmaa ei oltu uudelleen arvioitu millään tavalla, vaikka laskelmassa on monia ylimääräisiä tehtäviä, kuten nuorisotilan ja kirjaston rakentaminen. Kustannukset on laskettu ovenkahvoja ja lamppuja myöden. 

Ainoa järkevä vaihtoehto oli siis esittää asian palauttamista uuteen valmisteluun. Äänestyksessä keskiryhmät (kesk, vihr, ps) olivat yksimielisesti palauttamisen kannalla. Muut ryhmät eivät halunneet palautusta ja äänin 27-16 asian käsittelyä jatkettiin. Jätin eriävän mielipiteen tähän päätökseen.

Asian jatkokäsittelyssä yllättäen Liedon äärioikeisto (kokKD) esitti uuden korotetun (+350000) kustannusarvion hyväksymistä, joka samalla tarkoittaa Tarvashovin hylkäämistä = purkamista. Äänestyksessä myös äärivasemmisto vihreitä myöden kannatti tuota hyvin epävarmoihin laskelmiin perustuvaa suunnitelmaa.

Saapa nähdä mitä tästä tulee. Yksi asia ainakin on varmaa. Lieto jatkaa velkaantumisen tiellä.