Turku, Logomo 2015

 

Arvoisa rouva eduskunnan puhemies, hyvät ministerit, kansanedustajat ja MEPit, diplomaatit, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, hyvät puoluesisaret ja -veljet, muut läsnäolijat ja vieraat sekä julkisen sanan edustajat.

 

On suuri ilo ja kunnia toivottaa teidät tervetulleeksi tänne Varsinais-Suomen sydänmeen, Turkuun, Perussuomalaisten 11. puoluekokoukseen, jossa samalla juhlitaan puolueen 20-vuotista taivalta.

 

Paljon on vettä virrannut Aurajoessa siitä kun Kokkolassa 25.-26.11.1995 1. puoluekokous toiminnan varsinaisesti käynnisti. Pitkään olimme ns. prosenttiliike, kunnes runsaan 10-vuoden korpivaelluksen jälkeen saimme vähitellen jalansijaa niin kuntapolitiikassa kuin eduskunnassa ja eu-parlamentissä. Vuoden 2011 vaaleissa sitten räjäytimme äänipankin ja olemme sittemmin vakiinnuttaneet asemamme kolmen suurimman puolueen joukossa. Olemme nyt hallituspuolue.

 

Täällä Varsinais-Suomessa olemme hyvin mielissämme, että saimme puoluekokouksen juuri tällä kertaa Turkuun, sillä kevään eduskuntavaaleissa saimme piirissämme tähän astisen historian parhaan tuloksen. Kannatuksemme kasvoi 18,1% :sta 19,3% :iin ja nousimme Varsinais-Suomessa toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Monessa kunnassa olimme ykkösiä, Salo on näistä ehkä merkittävin esimerkki. Paikkaluku säilyi ennallaan kolmena kansanedustajana. Edustajamme eduskunnassa ovat arvokkaassa asemassa. Maria Lohela on eduskunnan puhemiehenä, Kike Elomaa eduskuntaryhmän vpj:na ja 1. kauden kansanedustaja Ville Tavio lakivaliokunnan jäsenenä.

 

Jotta pysymme aikataulussa lopetan kehu-osuuden tähän ja toivotan teidät vielä lämpimästi tervetulleeksi Perussuomalaiset rp.:n 11. puoluekokoukseen Turkuun, josta maakuntalaulussamme sanotaan näin: Täällä Suomen synnyinmuistot, täällä työn ja tiedon puistot, virttä vapauden soi, virttä vapauden soi. TERVETULOA.

My name is Pilpola, Juhani Pilpola