Viime sunnuntaina oli liikuntahallilla Liedon päivän pääjuhla. Lieto täytti 678 vuotta. Laskenta alkaa vuodesta 1331. Vatikaanin arkistossa on asiakirja tuolta vuodelta, jossa mainitaan Liedon kirkkoherra Pietari.

Juhlapuhujana oli professori  Esko Valtaoja. Hänen mukaansa maailman luominen alkoi lähes 14 miljardia vuotta sitten ja jatkuu yhä, vaikka raamatun mukaan luonti kesti vain 6 päivää ja tapahtui n. 6000 vuotta sitten. Aloituspaukku oli kuitenkin samanlainen eli tulkoon valkeus.

Raamatun mukaan seuraavaksi Jumala teki taivaan ja Loimaan, joten eivät nuo saviseutulaiset olekaan mitään eilisen teeren poikia.

Juhlassa jaettiin Lieto-mitallit kahdelle kunnallispolitiikassa pitkään puurtaneelle naiselle, nimittäin Eeva Hilvannolle ja Leila Sorsalle. Kuvassa myös kunnan edustajat A-M Virolainen ja T Isotalo.

Lieto-Seura puolestaan jakoi perinteisen Pietarin avaimen Jouko Pilpolalle mm. rakennusperinteen ylläpidosta ja vanhojen valokuvien tallentamisesta. Avaimen ojensi Lieto-Seuran pitkäaikainen sihteeri Tenho Siljamäki.  

Väestörekisterin mukaan Liedon väkiluku ohitti heinäkuussa Uudenkaupungin ja Lieto nousi listalla 70. suurimmaksi kunnaksi. Lietohan ei ole kasvanut kuntaliitosten kautta niinkuin moni muu kunta. Päinvastoin n. 90 vuotta sitten Prunkkalan kappeli itsenäistyi ja syntyi Aura. Olemme siis omillamme ja hyvä niin.