Raukkalan sää.

Kesäkuussa vuodesta 2010 näytti tulevan vuosituhannen kylmin ja märin vuosi. Lämmin ja kuiva heinäkuu kuitenkin muutti tilanteen niin, että vuodesta taitaakin tulla kylmän (keskilämpötila alle 2,5 astetta) sijasta viileä (keskilämpötila 2,5-3 astetta). Vuosi 2003 jää ehkä edelleen vuosituhannen kylmimmäksi.

Heinäkuun sademäärä oli vain 10 mm ja koko kesän määrä tähän asti 180 milliä, joten vaikka kevät ja alkukesä oli sateinen niin nyt näyttää, että vuodesta tuleekin tosi kuiva.

Heinäkuussa on ollut rankkoja ukkossateita eri puolilla maata, mutta Raukkalaan ei ole osunut juuri minkäänlaista. Kovin sade oli 24.7., jolloin satoi 7 mm.  

Heinäkuun ja luultavasti koko kesän maksimilämpötila 32,9 astetta oli 13.7. kello 13.25.

Kylmä talvi nosti vuotuista sähkönkulutusta toistakymmentä prosenttia                                               18000Kwh-->20000Kwh. Lämmin kesä on tuonut vähän (400 Kwh) takaisin, kun pesuhuoneen lattialämmitys (termostaatti n. 25 asteessa) on pysynyt pois päältä suurimman osan aikaa. Ilmalämpöpumppu on ollut vastaavasti jäähdyttämässä lähes joka yö. Sen kulutus on kuitenkin niin pientä, ettei näy juurikaan kulutuksessa.