Kirjoitin Seutusanomiin (itä) kuntapäättäjän kulma -palstalle jälleen ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Liedon, kaupunkiseudun ja maakunnan kuulumisia

 

Monenlaista kokousta ja tapahtumaa on ollut touko-kesäkuussa.

 

Liedon kaupunginvaltuustossa oli esillä tilinpäätös vuodelta 2023. Vuosi oli taloudellisesti varsin hyvä. Vuoden 2023 tulos oli noin 6,7 miljoonaa euroa ennen tilinpäätössiirtoja, kun talousarvio näytti 3,9 miljoonan euron ylijäämää. Tilinpäätökseen tehtiin 4 miljoonan euron investointivaraus Keskuskoulun uudisrakennushankkeeseen, jonka jälkeen tilikauden tulos on 2,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Näin taseeseen kertynyt ylijäämä on 18 miljoonaa. Myös kaupungin lainakanta pieneni 8,4 miljoonaa ollen vuoden 2023 lopussa 53,1 miljoonaa, noin 2600€ asukasta kohden.

Valtuusto valitsi Turun työllisyysalueen lautakuntaan Tomi Pohjankukan (ps) ja varajäseneksi on tulossa Sami Lehto Paimiosta. Kaarina valitsi Itäisten kuntien toiseksi jäseneksi Sari Hukkasen (sdp) ja Sauvo Kenneth Finnholmin varajäseneksi. Kaarinan edustajasta tulee todennäköisesti lautakunnan varapuheenjohtaja. Lautakunnassa on 13 jäsentä. Turku 6, Itäiset kunnat 2, samoin Läntiset kunnat, Vakka-Suomi, Loimaan seutu ja Parainen-Kemiönsaari saavat 1 jäsenen kukin.

 

Maakuntaliiton valtuuston kokous valitsi yksimielisesti uudeksi valtuuston puheenjohtajaksi edesmenneen Lauri Heikkilän tilalle Mikael Miikkolan (ps). Maakuntajohtajan valinta meni äänestykseen, jossa Jyri Arponen (kok) sai 58 ääntä ja tuli valituksi, Petra Määttänen sai 33 ja Mika Hannula 6 ääntä. Myös yksi tyhjä ääni annettiin.

 

Seutuhallituksen kokouksessa päätettiin seutujohtajan sijaisesta. Liedon hallituksen pj. Mari Mikkola (kok) tuli tehtävään valituksi muiden hakijoiden peruttua ehdokkuutensa.

Yrittäjien kuntabarometristä seutuhallituksessa esiteltiin kasvukolmion kaupunkiseutujen vertailu. Turun kaupunkiseutu on ykkönen (3,48), Tampereen kaupunkiseutu (3,37) ja pääkaupunkiseutu (2,55). Lietohan on ykkönen (4,03) jo viidennen kerran keskikokoisten kuntien sarjassa.

 

Säkylän pioneeri- ja viestipataljoonan palkitsemisjuhlassa sain kunnian ojentaa Viestikiltojen liiton palkintolevykkeen lietolaiselle vänrikki Aapo Kuusistolle.

 

Leppoisaa kesää toivottaen

 

Juhani Pilpola (PS)

Liedon kaupunginvaltuuston pj.